Yhteystiedot

Puheenjohtaja:
Jouni kalleinen
jouni.kalleinen@
luukku.com

Varapuheenjohtaja:
Mika Raukunen
mika@navettanikkarit.fi

Sihteeri:
Jouko Miesvirta
jouko.miesvirta@
wippies.fi

keskusta-uusi.jpg

Kuntavaalit 2012
Hyvinvoivat perheet, sydämen asia. Keskusta haluaa panostaa ennaltaehkäisevään toimintaan, olit sitten ”vauva taikka vaari”. Perheitä ei unohdeta eikä ongelmia lakaista maton alle, vaan yhdessä lähimmäistä auttaen eteenpäin.

Itsenäinen mutta ei itsepäinen. Me emme kannata keskittämistä, vaan palveluita, jotka ovat lähellä ihmistä ja ihmisten tarpeita. Me kannatamme yhteistyötä, josta on hyötyä jokaisena arkipäivänä, jokaiselle maskulaiselle.

Maaseutua ja keskustaa, luontoa unohtamatta. Meillä kaikilla on juuret ja niitä on kunnioitettava. Kaikkia arvoja ei voi rahassa määritellä ja siksi Maskussakin tarvitaan kehittyvää maaseutua sekä kuntamme reuna-alueita. Kuntaa voidaan kehittää tasapuolisesti unohtamatta mitään asuinaluetta.

Kunta on kuntalaisia varten. Hyvää hallintokulttuuria ja päätöksentekoa. Lähellä kuntalaista, avoimesti ja kuntalaisia kuunnellen. Oikeudenmukaisuutta kaikille kuntalaisille ikään tai tulotasoon katsomatta.  


 66_henri_aulio.jpg

Aulio Henry 24v Kuorma-auton kuljettaja/sähköasentaja

Keskusta Lemu, Masku;  henri.aulio@netti.fi

Perheeseeni kuuluvat avovaimo sekä koira ja kissat. Vapaa-aikaa vietän kuntoilun, VPK:n, perheen ja ystävien parissa. Maskua pitää viedä eteenpäin tasapuolisesti.


                                      77_rauno_aulio.jpg

Aulio Rauno 66v mv eläkkeellä

Seurantalontie Masku 0400-781897;  rauno.aulio@pp.inet.fi


Pidän tärkeänä kunnan eri osakeskusten ja kylien pitämistä viihtyisinä sekä nykyisten koulujen säilyttämistä toimivina.Lasten päivähoidon saatavuus sekä vanhustenhuolto vaativat myös kehittämistä.


88_tarja_aulio.jpg

Tarja Aulio 48v  Lähihoitaja/ lastenhoitaja

Lemu, Masku p. 0407340791;  tarja.aulio@dnainternet.net

Perheeseeni kuuluu puoliso Kari, 2 koiraa ja kolme aikuista lasta puolisoineen. Harrastan järjestötoimintaa, puutarhanhoitoa, ulkoilua ja kunnallispolitiikkaa. Olen neljättä kautta valtuutettuna, toista kautta kunnanhallituksessa ja koululautakunnan jäsen. Haluan hoitaa yhteisiä asioita, enkä pelkää vastuuta. En kannata kuntaliitoksia, vaan palvelujen tuottamista itse tai yhdessä ympäristökuntien kanssa. Liittymällä Turkuun siirretään päätöksenteko kauansi ihmisten arjesta ja palveluja yhdistellään vähitellen niin, että huomaamme niiden lähipalvelujen kadonneen. Kannatan lähikoulu ajattelua, joten Lemun ja Askaisten koulut on säilytettävä. Kuntaa on kehitettävä niin, että palvelut ja vapaa-ajan toiminnot säilyvät ja kehittyvät koko kunnan alueella. Päätöksenteossa on oltava järki ja suunnitelmallisuus mukana, muuten kustannukset karkaavat, mutta sydän pitää ottaa myös mukaan ja ajatella päätösten vaikutusta kuntalaisten elämään.


99_merja_eloranta.jpg

Merja Eloranta     59v   perhepäivähoitaja

Keskusta Lemu, Masku  p.0400-616093 merja.eloranta@gmail.com

 

Valtuutettu, vapaa-aikalautakunnan jäsen. Kaksi lasta ja kaksi lastenlasta. Harrastan järjestötoimintaa. Lapsille ja ikä-ihmisille virikkeitä ja laadukasta hoitoa. Nuorille monipuolista vapaa-ajan toimintaa.


1010_tia_harinen.jpg

Tia Harinen  44v Myyjä


Keskusta Lemu, Masku; tia.harinen@yahoo.com


Perheeseeni kuuluu 3 lasta, nuorin 15 v. Kissoja, koiria ja varalapsia löytyy myös. Harrastuksiani : nuorisotoiminta, lukeminen ja lavatanssit. Lapsille ja Nuorille turvallinen asuinkunta ja enemmän toimintamahdollisuuksia.


1111_pirkko_helenius.jpg

Pirkko Helenius 64v HTM-Tilintarkastaja

Halisojantie, Masku; pirkko.helenius@tili-flikat.fi

Olen toiminut vuosia tilintarkastajana yrityksissä ja Maskun seurakunnassa, sekä kunnan tarkastuslautakunnassa. Lasten ja vanhusten hyvinvointi on lähellä sydäntäni.


1212_seija_jaakkola.jpg

Seija Jaakkola 70v Artesaani

Kajamo, Masku; seija.jaakkola3@luukku.com

- 20 vuotta kunnan luottamustehtävissä

- koko kunnan alueella jokaisella asukkaalla yhdenvertaiset mahdollisuudet asua, tehdä töitä ja yrittää sekä kehittää itseään

- perhe on jokaisen voimavara ja kunnan tulevaisuus on kasvavassa nuorisossa

-hyvinvointi ja arjen turvallisuus taataan paikallisilla palveluilla ja lähidemokratialla


1313_jouni_kalleinen.jpg

Jouni Kalleinen 63v Mv Eläkeläinen

Askainen, Masku; jouni.kalleinen@luukku.com

Minulle tärkeitä asioita ovat kunnan tasapuolinen kehittäminen ja lähipalvelujen turvaaminen.


1414_olli_lehtisalo.jpg

Olli Lehtisalo 50v palotarkastaja (sit.)

Piuha, Pirttimäki, Masku;  olli.lehtisalo@turku.fi

Neljättä kautta valtuustossa ja 4 vuotta hallituksessa. Alkuperäinen Maskulainen, yrittäjätausta ja nyt palotarkastajana V-S pelastuslaitoksella. Turvallisuusasiat erityisen tärkeitä, päivähoito, koulu, liikenne, harrastukset ja vanhusten asiat. Palvelujen saatavuus, kehittäminen ja laadun parantaminen. Parannettavaa löytyy tilojen sekä asiakaspalvelun saralta. Päätöksenteon pitää olla tasapuolista, rehellistä ja tulevaisuuden haasteet huomioivaa.


1515_christa_luoto.jpg

Christa ”Kikka” Luoto 37v Postityöntekijä (sit.)

 Lemu, Masku; christa.luoto@elisanet.fi

Olen perheellinen 37-vuotias postityöntekijä, hierontaterapeutti ja maatalon emäntä. Perheeseeni kuuluu mieheni Jari, sekä lapset Veeti 10v ja Venny 9v. Harrastan moottoripyöräilyä, VPK:n naistoiminta, Jalkapalloa jossa toimin FC Lemun Visa-03 valmentajana, sekä itse pelaan lemussa FC Pirkoissa. Käyn kuntosalilla ja muutenkin liikunta on lähellä sydäntä. Olen työpaikkani varaluottamusmies. Minulle tärkeää on lasten ja nuorten hyvinvointi sekä lasten syrjäytymisen ennaltaehkäisy. Vanhusten kuuluu saada hyvä elämä myös viimeisinä elinvuosinaan. Kunnan syrjäseutuja ei saa unohtaa, eikä palveluja keskittää vain kuntakeskukseen. Maalaisjärkeä kuunnellen, sydämmellä ajatellen.


1616_marketta_mannonen.jpg

Marketta Mannonen 66v Lähihoitaja

Lemu, Masku; erkki.mannonen@dnainternet.net

Lapsiperheiden tukeminen ja ennaltaehkäisevä perhetyö. Lähihoitajien työ kohdennettava perheille, entinen kodinhoitajan koulutus takaisin vanhustenhoitoa unohtamatta. Kuntaliitoksille ehdottomasti EI.


1717_jouko_miesvirta.jpg

Jouko Miesvirta 49v Projektisuunnittelija

Niemenkulma, Masku; jouko.miesvirta@wippies.fi

Perheeseeni kuuluu vaimo sekä lapset 9v, 12v ja 15v.  Olen viime kauden valtuutettu ja hallituksen sekä henkilöstöjaoston jäsen. Toimin myös Maskun Katajan puheenjohtajana. Harrastuksiini kuuluu kuntoilumielessä koripallo ja sähly.

Kuntia yhdistämällä ei korjata kuntien tämänhetkisiä ongelmia. Asiaa  pitäisi lähteä ratkaisemaan miettimällä uudellen lakisääteisten palveluiden perusrakenteet sekä valtion ja kuntien tehtävänjako. Mitään yksiselitteistä ratkaisua ei ole olemassa. Jokaista kuntaa pitäisi tarkastella erikseen, ja ongelmat tulisi kartoittaa kuntakohtaisesti.  Samanaikaisesti kun julkisuudessa levitetään harhaanjohtavaa mielikuvaa valtion tukien kasvusta, leikataan ensi vuonna kunnilta tukirahoista yli 190 milj. euroa. Emme todellakaan saa nauttia tulevaisuudessa helpottuvasta kuntatalouden tilanteesta.

Asuinympäristöämme tulee kehittää tasapuolisesti huomioiden ihmisten tarpeet ja toiveet. Lisäämällä yhteisöllisyyttä parannanmme elinympäristöämme. Tarvitsemme  päätöksentekoon lisää oikeudenmukaisuutta ja avoimuutta.


1818_touko_nikkarla.jpg

Touko Nikkarla 52v Mv Autonkuljettaja (sit.)

Lemun Seijainen, Masku t.nikkarla@luukku.com

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja,Teknisen lautakunnan vpj. Valtuutettuna vuodesta 1992. Maskun talous nostettava valtuustokauden ykkösteemaksi. KYLLÄ kuntayhteistyölle, EI pakkoliitoksille. Tasapuolisuutta niukkuuden jakoon.


1919_paivi_nurminen.jpg

Päivi Nurminen 54v Sairaanhoitaja

Niemenkulma, Masku; paivi-nurminen@luukku.com

Olen vastaava sairaanhoitaja. Perheeseeni kuuluu mies, 3 lasta sekä sosiaalitoimen kautta tukiperhettä tarvitseva lapsi. Työskentelen vastaavana sairaanhoitajana Maskun kotihoidossa, ikäihmisten linjalla. Tavoitteenani on mahdollistaa lapsille ja vanhuksille turvallinen elinympäristö. Lasten ja nuorten turvallinen koulu/harrastusmatkat. Turvattava vanhusten kotona asuminen mahdollisimman pitkään, erilaisten tukitoimien avulla. Olen mukana Tehyn hallituksessa


2020_mika_raukunen.jpg

Mika Raukunen 41v Maaseutuyrittäjä

Lemun Kaitainen, Masku; mika.raukunen@hajavesihuolto.fi

Masku itsenäinen ja yhteistyötä tekevä myös tulevaisuudessa. Meidän vaalilupauksemme on vastaus kuntarakenne selvityksiin joita Suomen nykyinen hallitus on päättänyt tehdä. Masku on monien mahdollisuuksien kunta joka haluaa tehdä yhteistyötä niin että siitä hyötyvät Maskun kuntalaiset. Itse lupaan tehdä kaikkeni että päätöksenteko pysyy Maskulaisten käsissä. Kuntaa on myös kehitettävä tasapuolisesti mitään asuinaluetta unohtamatta, me keskustalaiset olemme sen takana että Askaisissa saadaan käydä koulua myös tulevaisuudessa. Sillä osa Kokoomuksen, Demarien ja Vihreitten edustajista olisi ollut valmis siirtämään oppilaat Lemuun, joka olisi tuonut Maskuun huomattavia lisäkustannuksia. Myös Askaisten terveystalon kohtalo on ollut monta kertaa keskusteluissa ja sen lopettamista on jopa ehdottanut Askaisista asusteleva Perussuomalaisten Ylhäinen. Näin vaalien alla pidetään monia juhlapuheita ja luvataan lähes kuu taivaalta, mutta minusta teot ratkaisevat eivätkä puheet. Aito ja rehellinen sydän rinnassani voi luvata jälleen kerran pistäväni itseni likoon ja pitää meidän kaikkien Maskulaisten puolta, mikäli valtakirjan teiltä saan.


2121_outi_rautalin.jpg

Rautalin, Outi  52v  fysioterapeutti, terveyden edistämisen opiskelija (YAMK)

Takapaltta, Masku p.040 7505 109;  outi.rautalin@utu.fi

-          naimisissa, kolme aikuista poikaa

-          harrastukset: liikunta, mökkeily, uusien ruokareseptien kokeilu

  • kolme kautta kunnanvaltuustossa
  • kahdeksan vuotta kunnanhallituksessa
  • kunnanvaltuuston pj. v. 2009-2010
  • perusturvakuntayhtymä Akselin yhtymähallituksen pj. v. 2011-2012
  • maakuntavaltuuston jäsen v. 2009-2012
  • Lounaisrannikon Osuuspankin hallintoneuvoston jäsen

Kuntauudistusta on toteutettava yhteistyötä lisäämällä, ei rajoja siirtämällä. Kuntatalous on tasapainotettava sosiaali-, terveys- ja sivistystoimen palveluja heikentämättä. Ennaltaehkäisevään ja terveyttä edistävään toimintaan on panostettava moniammatillisella, hallintokunnat ylittävällä toiminnalla.

Varhainen puuttuminen ongelmiin ja terveyttä edistäviin valintoihin ohjaaminen pitää aloittaa jo neuvoloissa, päivähoidossa ja kouluissa. Lasten, nuorten ja perheiden auttamiseksi on etsittävä ratkaisuja moniammatillisella, poikkihallinnollisella yhteistyöllä. Näihin palveluihin on myös saatava riittävät resurssit.

Vanhustenhuollon palveluita on kehitettävä ikäihmisiä aktivoiviksi ja heidän itsenäisyyttään ja omatoimisuuttaan tukeviksi. Tulevaisuudessa tarvitaan huomattavaa lisäpanostusta avohoidon ja kotihoidon henkilöstöön ja työtapojen kehittämiseen.  Näin ikääntyvät maskulaiset voisivat halutessaan asua kotonaan yhä pidempään.

Vammaisten henkilökohtaisen avun saamista tulee kehittää. Henkilökohtaisella ja yksilöllisellä avulla vahvistetaan vammaisten itsenäisyyttä ja yhdenvertaisuutta.

Peruskoulun luokkakokojen on oltava sellaisia, että ne tukevat oppimista ja hyvinvointia koulussa. Erityisopetukseen on Maskussa jatkossakin panostettava. Jokaisella oppilaalla on oikeus löytää oma oppimisen polkunsa ja näin päästä jatko-opiskeluun ja työelämään kiinni.


2222_seija_saarikoski_silvola.jpg

Seija Saarikoski-Silvola 65v Lastentarhanopettaja eläkkeellä

Sopola, Masku; seya47@gmail.com

Tuore isoäiti, viime vuosina kehitysyhteistyössä Tansaniassa. Tärkeinä asioina pidän lapsiperheiden hyvinvointia. Samoin vanhusten arvostus ja heidän elinolosuhteistaan huolehtiminen on tärkeää. Pidän myös tärkeänä maaseutuympäristön vaalimista ja lähipalvelujen turvaamista.


2323_pertti_verajankorva.jpg

Pertti Veräjänkorva  60v  Maaseutuyrittäjä/eläkkeellä

Kairisten kylätie 93  Askainen, Masku p.040-5402709; pertti.verajankorva@dnainternet.net

Perheeseen kuuluu vaimoni, olen kolmenlapsen isä ja lastenlapsia on seitsemän. Harrastuksiin kuuluu metsästys, VPK:n veteraanityö, kyläyhdistys toiminta ym. Askaisten kunnan luottamustehtävissä olen ollut runsaat kaksikymmentä vuotta joista viimeiset kuusi vuotta kunnanhallituksen puheenjohtajana. Kuulun tällä hetkellä Maskun SRK:n kirkkovaltuustoon.

Masku on kehittyvä kunta. Lasten päivähoito ja koulupaikat pitää olla lähellä asuinaluetta ettei pieniä lapsia jouduta kuljettamaan ympäri kuntaa. Koululaisille pitää järjestää turvallinen koulutie. Ellei tämä ole mahdollista kevyenväylän puutteen takia pitää harkita kuljetuksia.                                                                            

Vanhuksille on järjestettävä omalla asuinalueella paras mahdollinen hoito- ja asumispaikka. On mentävä tarkalla talouden pidolla eteenpäin kaikkia investointeja huolella harkiten. Kuntauudistus myllerryksessä Maskun pitää pysyä rauhallisena maalaiskuntana.

Ei kaupunkiliitoksille.